Huawei Årets Teknikleverantör på Telekomgalan

torsdag, februari 9, 2017 - 20:15

Huawei utsågs igår till Årets Teknikleverantör vid telekombranschens samlingsplats Telekomgalan på Grand Hôtel i Stockholm. Bakom Telekompriset står det oberoende nyhetsbrevet Telekomnyheterna.

Motivering

Teknik är själva grunden i allt det som telekombranschen bygger på. Att sticka ut som teknikleverantör på den svenska marknaden är inte lätt då vi här har en teknologisk utvecklingshistoria som inte går av för hackor.

Priset till årets teknikleverantör tilldelas ett bolag som har satt ett rejält avtryck i telekombranschen, både nationellt och internationellt.

Under det gångna året har det vinnande bolaget fortsatt att introducera ny teknik på marknaden och på den svenska marknaden ligger man bland annat bakom 3s framgångsrika tjänst 3 Wifi Calling.

Övriga nominerade i kategorin var:

Hexatronic Fiber- och telekominfrastruktursleverantören Hexatronic växer så att det knakar och har de senaste åren växt till en omsättning på närmare en miljard kr.

Instabridge Genom att dela wifi-inloggning med varandra kan fler få tillgång till gratis internet, något som är viktigt i stora delar av världen. Med fler än två miljoner användare och backning från Silicon Valley-ikonen Tim Draper är Instabridge ett hett bolag inom wifi.

Springworks Springworks SaaS-plattform SPARK revolutionerar marknaden för uppkopplade bilar och ger mobiloperatörer möjlighet att ta en stark position på en ny marknad.

Teracom Med produkten Air2Fibre har Teracom skapat en kostnadseffektiv och snabb lösning för de delar av landsbygden där det inte är lönsamt att gräva fiber till hushåll och företag.

Priset delas ut av det oberoende branschnyhetsbrevet Telekomnyheterna som ges ut av Exakt Media AB, vinnaren röstades fram av en jury bestående av framstående representanter från telekombranschen.